a group of trees in front of a building
Συμβουλές & Πληροφορίες

Η παλιά Πόλη του Ναυπλίου μαγεύει, η αρχιτεκτονική του εντυπωσιάζει και τα αξιοθέατα που διαθέτει θα κλέψουν σίγουρα την προσοχή σας.

Ανακαλύψτε
Ανεβαίνοντας το Παλαμήδι

Συνεχίζοντας την περιήγησή μας σε χώρους ιστορικής μνήμης, 999 σκαλοπάτια μάς οδηγούν στο Κάστρο του Παλαμηδιού που ορθώνει τον επιβλητικό του όγκο 216 μέτρα πάνω από την πόλη. Βαθιά σημαδεμένο ιστορικά, τόπος καταδίκης σε θάνατο του οπλαρχηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Την καλύτερη θέα σε όλη τη θάλασσα του Αργολικού και τη μυκηναϊκή πεδιάδα.

Παραλίες

Το καλοκαίρι, την ωραιότερη εποχή του χρόνου, αφεθείτε και κολυμπήσετε στην παραλία της Αρβανιτιάς, μέσα στην πόλη του Ναυπλίου, της Καραθώνας, στην παραλία της Κάντιας, στο Κονδύλι, στην παραλία της Νέας Κίου, στους Μύλους και το Κιβέρι και την Πλάκα Δρεπάνου. Επίσης, οργανωμένη μεγάλη παραλία υπάρχει στο Τολό, 15 περίπου λεπτά από το Ναύπλιο.

Κοντινές εξορμήσεις

Στην Τίρυνθα, όπου αξίζει να επισκεφτείτε έναν από τους πλέον φημισμένους αρχαιολογικούς χώρους, αυτόν της αρχαίας Τύρινθας. Στη Νέα Κίο, παραθαλάσσια πόλη, με μεγάλη τουριστική κίνηση, χτισμένη στην άκρη του όρμου του Ναυπλίου. Αξίζει να δείτε το Πνευματικό-Συνεδριακό Κέντρο και το Λασκαρίδειο Λαογραφικό Mουσείο. Στους Μύλους με τα ερείπια της αρχαίας Λέρνας, γνωστής από τη μάχη του Ηρακλή με τη Λερναία Ύδρα.

Δραστηριότητες

Μια ρομαντική βόλτα απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα στο «Γύρο της Αρβανιτιάς» ή ο γύρος του Ναυπλίου με τα τουριστικά τρενάκια αποτελούν ξεχωριστές εμπειρίες για τις διακοπές σας στο Ναύπλιο. Αγορές αναμνηστικών, οπωσδήποτε κομπολογιών από τα μαγαζάκια της παλιάς Πόλης επιβάλλονται...

Αξίζει να επισκεφθείτε

Το κτήριο της πρώτης Σχολής Ευελπίδων που στεγάζει σήμερα το Πολεμικό Μουσείο, τα σπίτια του αντιβασιλέα Άρμανσμπεργκ και Μάουρερ, τον ανάγλυφο Βαυαρικό Λέοντα στην περιοχή Πρόνοια, το βραβευμένο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Μουσείο, το Παιδικό Μουσείο, το μοναδικό Μουσείο Κομπολογιού.

Βόλτα στο Μπούρτζι

Τα καραβάκια που θα σε οδηγήσουν στο Μπούρτζι βρίσκονται ακριβώς μπροστά σου, στην αρχή της παραλίας και απέναντι από τις καφετέριες. Οι καπετάνιοι έμπειροι κάνουν αυτά τα δρομολόγια από μικρά παιδιά. Το μόνο που έχεις να προσφέρεις είναι 4€ και σε πέντε λεπτά βρίσκεσαι στο Ενετικό κάστρο.

Λαογραφικό Μουσείο

Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Μουσείο, ίδρυμα του Β. Παπαντωνίου, βραβευμένο ως το πρώτο και πλέον ολοκληρωμένο Λαογραφικό Μουσείο της Ευρώπης.

Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Αρχαιολογικό μουσείο στεγάζεται σε ένα Βενετσιάνικο κτίριο του 1713 και μπορείς να θαυμάσεις ευρήματα σπάνιας αξίας της Μυκηναϊκής περιόδου.

Πλατεία Συντάγματος

Η πλατεία Συντάγματος, το οθωμανικό τζαμί, τα νεοκλασικά κτίρια, το πρώτο ελληνικό γυμνάσιο & την πρώτη σχολή Ευελπίδων, όπου σήμερα στεγάζεται το Πολεμικό Μουσείο.

Μυκήνες

Η ιστορία του τόπου συνδέεται με τις αρχαίες Μυκήνες, εκεί που χτύπαγε η καρδιά του πρώτου σημαντικού χερσαίου ελληνικού πολιτισμού, του μυκηναϊκού.

Άργος

Έξι μίλια απόσταση από την πόλη των Μυκηνών, ήταν η αρχαία πόλη του Άργους. Ιδρυμένη από τον Φορωνέα και παίρνοντας το όνομα από τον γιο του.

Επίδαυρος

Το αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου βρίσκεται στην Αργολίδα, στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου. Το θέατρο της Επιδαύρου είναι το ωραιότερο παγκοσμίως.

Περισσότερες Πληροφορίες

Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στην πόλη του Ναυπλίου θα σας βοηθήσει
να έχετε υπόψη τα χρήσιμα τηλέφωνα που ακολουθούν αναλυτικά παρακάτω.

Νοσοκομείο Ναυπλίου:
Ασκληπιού & Κολοκοτρώνη, Τ.Κ. 21100, Ναύπλιο
Γραμμ. Εξωτερικών Ιατρείων: 2752 361134
Γραφείο Κίνησης Ασθενών: 2752 361171
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2752 361100
Γενική Γραμματεία: 2752 361187, 2752 361187

Νοσοκομείου Άργους:
Κορίνθου 191, Τ.Κ. 21200, Άργος
Τηλεφωνικό Κέντρο: 27510 64290, 27510 24455

ΙΚΑΝ - Ιδιωτικό Κέντρο Αιμοδιύλισης Ναυπλίου:
Σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις ένα χιλιόμετρο από το κέντρο του Ναυπλίου. Υπερσύγχρονη μονάδα χρόνιας αιμοκάθαρσης με δυνατότητα φιλοξενίας 110 ασθενών.
5ο χλμ. Εθνικής Οδού Ναυπλίου - Επιδαύρου, Άρια Ναυπλίου, Αργολίδα 21100
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2752181800, 2752181801, www.ikan.com.gr

Περιφερειακά Ιατρεία:
Περιφ. Ι. Αγ. Ανδριανού: 27520 91222
Περιφ. Ι. Αγ. Τριάδας: 27520 44232
Περιφ. Ι. Αραχναίου: 27530 51210
Περιφ. Ι. Δρεπάνου: 27520 91222

Επικοινωνήστε μαζί μας...

Για οποιαδήποτε πληροφορία